Βασιλικό Rajasthan στις ρόδες, Ινδία

Το Βασιλικό Rajasthan στις ρόδες άρχισε τα δρομολόγιά του, τον Ιανουάριο του 2009. Το βασιλικό τραίνο είναι μια κοινοπραξία των ινδικών σιδηροδρόμων & της εταιρίας ανάπτυξης τουρισμού του Rajasthan (RTDC). Το τραίνο υπόσχεται την καλύτερη φιλοξενία και την κομψότητα της αλλοτινής εποχής.

Συγκέντρωση Υλικού – Παρουσίαση: Παγκαρλιώτας Κώστας, Αρχιμηχανικός Ε.Χ., ΟΣΕ

Reception

Το Rajasthan γνωστό ως «γη των βασιλιάδων», είναι η μεγαλύτερη πολιτεία της Δημοκρατίας της Ινδίας. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ινδίας. Περιλαμβάνει την μεγαλύτερη μέρος της περιοχής της μεγάλης, αφιλόξενης ερήμου Thar, επίσης γνωστής ως Μεγάλη ινδική έρημος. Το Rajasthan καλύπτει 10.4% της Ινδίας. Το Jaipur είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας.

Royal Rajasthan

Τρένο πολυτελείας Βασιλικό Rajasthan στις ρόδες – Η αίθουσα Ρουμπίνι
(κάνοντας κλικ στην φωτογραφία μπορείτε να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Το δρομολόγιο, προσφέρει οκτώ ημέρες βασιλοπρεπούς παραμονής και διέρχεται από σημαντικούς προορισμούς όπως το Rajasthan, Agra και το Δελχί. Η εξερεύνηση στο ζωηρόχρωμο έδαφος της ερήμου από το βασιλικό Rajasthan στις ρόδες είναι αληθινά μια αξέχαστη εμπειρία. Το τραίνο πολυτέλειας προβλέπει την επίσκεψη στα μεγαλοπρεπή οχυρά και  παλάτια, σε ποικίλα τοπία και διαφορετικούς πολιτισμούς του Rajasthan. Τα κυριότερα σημεία του τραίνου περιλαμβάνουν το υποδειγματικό εσωτερικό, τα εύγευστα γεύματα, τα ακριβά κρασιά και προ πάντων, την εξατομικευμένη υπηρεσία « Khidmatgars» από τους υπαλλήλους του. Αναχωρόντας από το Δελχί, το τραίνο πολυτέλειας επισκέπτεται τους  θαυμάσιους προορισμούς Jaisalmer, Jaipur, Jodhpur, Chittorgarh, Sawai Madhopur, Udaipur και Bharatpur. Είναι η τέλεια ευκαιρία γνωριμίας με το βασιλικό μεγαλείο των βασιλιάδων Rajput. Το τραίνο επιτρέπει επίσης την εξερεύνηση της πρώην πρωτεύουσας των Μογγόλων Agra μαζί με το αρχιτεκτονικό θαύμα Taj Mahal.

Royal Rajasthan (1)

Τρένο πολυτελείας Βασιλικό Rajasthan στις ρόδες – Η αίθουσα Ζαφείρι

Αυτό το τραίνο πολυτέλειας είναι το αποτέλεσμα της επιτυχίας του «Παλατιού στις Ρόδες», επομένως, η έννοια, περιηγήσεις, το σχέδιο και οι εγκαταστάσεις του τραίνου εμπνέονται από αυτό το τραίνο πολυτέλειας. Το βασιλικό Rajasthan στις ρόδες άρχισε τα δρομολόγιά του, τον Ιανουάριο του 2009. Το βασιλικό τραίνο είναι μια κοινοπραξία των ινδικών σιδηροδρόμων & της εταιρίας ανάπτυξης τουρισμού του Rajasthan (RTDC). Το τραίνο υπόσχεται την καλύτερη φιλοξενία και την κομψότητα της αλλοτινής εποχής.

Ημέρα 01: (Τετάρτη) αναχώρηση από το Δελχί.

Ημέρα 02: (Πέμπτη) άφιξη στο Sawai Madhopur Sawai Madhopur – Udaipur

Ημέρα 03: (Παρασκευή) άφιξη στο Udaipur

Ημέρα 04: (Σάββατο) άφιξη στο Jaipur

Ημέρα 05: (Κυριακή) άφιξη στο Bharatpur Bharatpur – Agra

Ημέρα 06: (Δευτέρα) άφιξη στο Khajuraho

Ημέρα 07: (Τρίτη) άφιξη στο Varanasi

Ημέρα 08: (Τετάρτη) άφιξη στο Δελχί

Map

  • Το Νέο Δελχί, η ευπροσάρμοστη πόλη, είναι ένα τέλειο μίγμα των παραδόσεων και του νεωτερισμού. Είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας. Είναι η μεγάλη πολιτική, πολιτιστική και εμπορική πόλη της χώρας.
  • Το ο καμάρι των raja-μαχαραγιάδων, Jaisalmer είναι μια πόλη που προσφέρει την πραγματική εικόνα του Rajasthan. Ονομάζεται  «Χρυσή πόλη»
  • Η Jodhpur, η όαση στην έρημο μεταγλωττίζεται ως Πόλη του ήλιου της Ινδίας (για τον ηλιόλουστο καιρό του). Είναι επίσης γνωστή ως «μπλε πόλη».
  • Η Sawai Madhopur, είναι μια θαυμάσια πόλη που βρίσκεται στη βασιλική πολιτεία του Rajasthan. Είναι πολύ γνωστή για το παγκοσμίως διάσημο της Εθνικό πάρκο Ranthambore.
  • Η Chittorgarh, είναι η χώρα συνώνυμη με την ανδρεία και την ιπποσύνη. Είναι μια αγροτική πόλη που βρίσκεται στη βασιλική πολιτεία του Rajasthan.
  • Η Udaipur, ξεφυτρώνει  μέσα από τις σειρές Aravali, χαρακτηρίζεται από τα παλάτια της και κοσμείται από τις ρομαντικές λίμνες. Στοργικά αποκαλείται «Βενετία της ανατολής».
  • Η Bharatpur,  είναι η πριγκηπική πόλη του Rajasthan, η οποία είναι διεθνώς φημισμένη για το εθνικό πάρκο της Bharatpur, μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς.
  • Η Agra είναι θρυλική πόλη που στεγάζει ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου – το Taj Mahal.
place1

Φωτογραφίες ορισμένων από τους χώρους που επισκέπτεται το τρένο

Οι τιμές για την κατηγορία Λουξ καμπίνα ανά άτομο ανά νύχτα είναι 545 Δολάρια ΗΠΑ. Για τις 7 νύχτες συνολικά είναι 3815 Δολάρια ΗΠΑ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται:

  • Λουξ καμπίνα με λουτρό
  • Όλα τα γεύματα, συμπεριλαμβανομένου τσαγιού, καφέ και μεταλλικού νερού
  • Σαφάρι στις ζούγκλες Ranthambore
  • Γύρος με τζιπ ή ελέφαντα στο οχυρό Amber του Jaipur
  • Πολιτιστικό Πρόγραμμα που ακολουθείται από το γεύμα στο Jaipur
  • Μεταφορά για τις επισκέψεις με λουξ λεωφορεία
  • Αμοιβήές εισόδων στα μνημεία και τα μουσεία
  • Ξεναγήσεις στα Αγγλικά
Royal Rajasthan (2)

Τρένο πολυτελείας Βασιλικό Rajasthan στις ρόδες – Η αίθουσα Μαργαριτάρι

Το βασιλικό τραίνο Rajasthan στις ρόδες, προσφέρει δύο τύπους χώρων διαμονής:

Bravura Suite: Αυτή η πριγκηπική αίθουσα έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ευρύχωρη διαβίωση με την άνεση της βασιλικής σουίτας. Μερικά βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της σουίτας περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα μεταξιού και βελούδου, τέλεια ανάγλυφα ξύλινα έπιπλα, καναπέδες, γραφείο και ταιριαστές κουρτίνες.

Bravura Suite

Bravura Suite

Λουξ αίθουσα – η εξαιρετική σουίτα: Είναι η αυτοκρατορική αίθουσά, που σημαίνει ειδικά σύγχρονο στυλ διαβίωσης. Εκτός από τις μεταξωτές επενδύσεις, το δωμάτιο εξωραΐζεται υπέροχα με τα συντονισμένα χρώματα και παγκόσμιας ποιότητας έπιπλα. Εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες και πολυτελείς ανέσεις, τα δωμάτια ακολουθούν τρία διαφορετικά θέματα στα χρώματα των πολύτιμων κοσμημάτων όπως το ρουμπίνι, ζαφείρι και μαργαριτάρι.

PALACE-ON-WHEELS-TRAIN

Η εξαιρετική σουίτα

Μια ευρεία ποικιλία εύγεστων λιχουδιών είναι διαθέσιμη στα δύο εστιατόρια του τραίνου, τα Sheesh Mahal και Swarn Mahal. Προσφέρουν Ινδικά, αποικιακή, Rajasthani και οι Κινεζική κουζίνα. Το Sheesh Mahal είναι ένας έξοχος οικογενειακός χώρος φαγητού που εξωραΐζεται με θαυμάσιους λαμπτήρες πατωμάτων, ξύλινα έπιπλα, κρυστάλλινες διακοσμήσεις. Το άλλο εστιατόριο, το Swarn Mahal έχει σχεδιαστεί βασιζόμενο σε ένα θέμα του χρυσού και ορείχαλκου.

restoran

Τα εστιατόρια, Sheesh Mahal και Swarn Mahal έχουν μια γωνία μπαρ. Αυτοί τα καλά-εφοδιασμένα μπαρ διαθέτουν επιλεγμένα εμπορικά σήματα  απεριτίφ, ουίσκυ, μπύρας, βότκας,  ρουμιού, κονιάκ, κρασιών και σαμπάνιας.

Royal Rajasthan (5)

Τα 13 λουξ βαγόνια έχουν ονομαστεί από τα διάσημα παλάτια του Rajasthan. Μόλις το τραίνο φθάνει στο Jaipur, οι επιβάτες απολαμβάνουν μελωδικά ρεσιτάλ Shehnai.

Royal Rajasthan -8

Υπάρχουν μουσικές παραστάσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Μερικά δημοφιλή  πολιτιστικά προγραμμάτων περιλαμβάνουν το χορό Ghoomar (κοινοτικός χορός), το χορό Chari (χορός με ένα δοχείο στο κεφάλι), Kachhi Godhi (χορός με ψεύτικα άλογα),  χορός πυρκαγιάς κλπ.

RROW-Spa

 Οι περισσότερες γωτογραφίες προέρχονται απο τον ιστοχώρο   Train Chartering & Private Rail Cars. Οι υπόλοιπες απο την εταιρεία εκμετάλευσης και το διαδύκτιο.

Royal Rajasthan (6)

royal-rajasthan-on-wheel1

palace-on-wheels-train-2

Παρακολουθήστε δύο σχετικά Videos