Η ΠΑΛΙΑ ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αυτή η ταπεινή κατοικία είναι μια όμορφη διαμόρφωση με απρόσκοπτη θέα προς το εξωτερικό τοπίο και  έχει αυτά τα χαρακτηριστικά  που δεν κυριαρχούν υπερβολικά στο χαρακτήρα της προ – υπάρχουσας πέτρινης σιταποθήκης.

.

Μετάφραση – Προσαρμογή: Παγκαρλιώτας Κώστας (anasyntaxi@gmail.com)

.

Το σπίτι είναι όμορφο, οι κάτοικοί του το απολαμβάνουν και δίνει στην κατοικία έναν μοναδικό χαρακτήρα χωρίς να πρέπει να προσφύγει στην αναπαραγωγή ενός αντιγράφου του παρελθόντος.

Η αρχική πέτρινη  δομή, οι θαυμάσιες απόψεις «Slemish» και η επιθυμία για άνετο αλλά περιορισμένο εσωτερικό ήταν οι αρχές που ενέπνευσαν του αρχιτέκτονες. Η συντήρηση και η σταθεροποίηση της πέτρινης δομής ήταν θεμελιώδης για την  επίτευξη μιας αρχιτεκτονικής όπου το παλαιό και το νέο  συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Κατά συνέπεια η κατοικία σχεδιάστηκε με την ανάμειξη νέων τεχνολογιών με τις παλαιότερες τεχνικές οικοδόμησης  για να δημιουργηθεί μια αγροτική αρχιτεκτονική για το 21ο αιώνα, παρά απλά να αναδιαμορφώνει ή να αναδημιουργεί τις μεθόδους και τους τρόπους του παρελθόντος.

Με προσέγγιση από τα βορειοδυτικά αυτή η κατοικία των 110 τετραγωνικών μέτρων  έχει μια σχετικά παραδοσιακή εμφάνιση, με την ομαλή σύσταση των αντιθέσεων χαλκού και αλληλεπιδρά με τη ζεστασιά των υπαρχόντων πέτρινων τοίχων. Η κατοικία διατηρεί την ακεραιότητα της υπάρχουσας σιταποθήκης ενώ ταυτόχρονα κρύβει  τον δυναμικό σχεδιασμό στο εσωτερικό. Η νέα οικοδόμηση χρησιμοποιεί τα θεμέλια και τους εξωτερικούς τοίχους της παλαιάς σιταποθήκης, αλλά ένα νέο μεταλλικό πλαίσιο παρεμβάλλεται στο εσωτερικό για να δημιουργήσει το ανώτερο ισόγειο. Όλα τα αρχικά ανοίγματα χρησιμοποιούνται χωρίς αλλαγή στο χαμηλότερο ισόγειο.

Αρχιτέκτονες:  McGarry-Moon Architects
Θέση:  Broughshane, Βόρεια Ιρλανδία
Ομάδα σχεδιασμού: Jessica McGarry, Steven Moon & Adam Currie
Ανάδοχος: Alan Moon Joinery
Εμβαδόν 110
sqm
Έτος: 2013
Φωτογραφίες: Adam Currie, με την άδεια των McGarry-Moon Architects

Πηγή: http://www.archdaily.com/385347/loughloughan-barn-mcgarry-moon-architects/

(κάνοντας κλικ στην φωτογραφία, μπορείτε να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

loughloughan-barn-038

Η παλιά πέτρινη σιταποθήκη πριν την μετατροπή της σε σύγχρονη κατοικία

loughloughan-barn-img_0092

Ένα νέο μεταλλικό πλαίσιο παρεμβάλλεται στο εσωτερικό για να δημιουργήσει το ανώτερο ισόγειο

loughloughan-img_0090

Κατασκευή μεταλλικού πλαισίου

loughloughan-barn-img_0091

Κατασκευή ξύλινης στέγης

loughloughan-barn-img_1963

Πάνω και στις επόμενες τρεις φωτογραφίες: Εξωτερικές όψεις

loughloughan-barn-img_1974

loughloughan-barn-img_1976

loughloughan-barn-img_1983

loughloughan-barn-img_199_1

Επάνω και στις επόμενες δύο φωτογραφίες: Το εσωτερικό του νέου χώρου που δημιουργήθηκε

loughloughan-barn-img_1986

loughloughan-barn-img_1994

loughloughan-barn-plan

Κάτοψη κάτω χώρου

loughloughan-barn-plan2

Κάτοψη πάνω χώρου

loughloughan-barn-section_01

Πάνω και κάτω: Αξονικές ημιτομές

loughloughan-barn-section_02

loughloughan-barn-section_03

επάνω και στις επόμενες δύο σχεδιάσεις: Τομες

loughloughan-barn-elevation2

loughloughan-barn-elevation

Advertisements