Το ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΤΗΣ M2ATK

Το ευρύχωρο, με μεγάλα παράθυρα, γεμάτο φως στο εσωτερικό σπίτι από τρία  κοντέινερ μήκους 6 μέτρων (20 ποδών)  είναι ένα  ιδανικό σπίτι για το Σαββατοκύριακο, που δημιουργεί ένα ειρηνικό και χαλαρωτικό περιβάλλον.

 

Μετάφραση – Προσαρμογή: Παγκαρλιώτας Κώστας (anasyntaxi@gmail.com)

 

Μερικοί άνθρωποι θέλουν απλά ένα σπίτι σε κοντέινερ επειδή υποστηρίζουν έντονα την προστασία του περιβάλλοντος ή να ζουν αφήνοντας ένα μικρό οικολογικό ίχνος

Άλλοι άνθρωποι διαμορφώνουν τα σχέδια του σπιτιού τους με κοντέινερ με τέτοιο τρόπο ώστε να εκφραστεί το προσωπικό ύφος και η δημιουργικότητά τους.

Το ευρύχωρο, με μεγάλα παράθυρα, γεμάτο φως εσωτερικά σπίτι από τρία  εμπορευματοκιβώτια  είναι ένα εμπνευσμένο και  ιδανικό σπίτι για το Σαββατοκύριακο, που δημιουργεί ένα ειρηνικό και χαλαρωτικό περιβάλλον. Είναι πλήρως εξοπλισμένο συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, του λουτρού, της κουζίνας, των συστημάτων ελέγχου κλίματος, των υψηλής ποιότητας επίπλων και  τηλεφώνου/ συστημάτων πρόσβασης  στο διαδίκτυο για ένα περιβάλλον ποιοτικής διαβίωσης.

Ο ιδιοκτήτης είναι καλλιτέχνης, και έχει μία άλλη αντίληψη για ένα σπίτι. Θέλει το ισόγειο να παρέχει πρόσβαση για  διαβίωση «δημόσιου χώρου» και την κουζίνα. Στο πρώτο όροφο την κρεβατοκάμαρα, και στο δεύτερο όροφο ένα στούντιο για ζωγραφική, διάβασμα, και διαλογισμό, «που να αφήνει να πετάξει η φαντασία».

Το σπίτι με εμπορευματοκιβώτια εγκαθίσταται εύκολα και μπορεί επίσης εύκολα να αφαιρεθεί εάν το οικόπεδο πωληθεί κάποτε. Σχεδιάστηκε από την εταιρεία M2ATK. Η μια  πλευρά κάθε εμπορευματοκιβωτίου έχει ανοιχτεί  ολόκληρηγια να επιτρέψει το φως της ημέρας να φωτίζει άπλετα κάθε δωμάτιο, δημιουργώντας ένα ειρηνικό και χαλαρωτικό περιβάλλον που συμβάλλει στη δημιουργικότητα. Αντί να συσσωρεύσει απλά και τα 3 κοντέινερ το ένα ακριβώς στην κορυφή του άλλου, η M2ATK τα μετακίνησε ελαφρώς, δημιουργώντας βεράντες στον πρώτο και δεύτερο όροφο και μια σκιασμένη προεξοχή για το ισόγειο.

3 story container house

3 story container house (2)

3 story container house2

3 story container house2 (1)

3 story container house2 (2)

3 story container house (1)

Advertisements