ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Το Γραφείο Sugoroku είναι κατασκευασμένο  από επτά κοντέινερ  μήκους 6 μέτρων που έχουν τοποθετηθεί  μέσα σε ένα σύστημα πλαισίων χάλυβα για να μειώσουν τα φορτία στα κοντέινερ και να δημιουργήσουν χώρο για τα μπαλκόνια.

.

Μετάφραση – Σύνταξη: Παγκαρλιώτας Κώστας (anasyntaxi@gmail.com)

.

Όταν υπάρχουν δυσκολίες στην εύρεση χώρου εγκατάστασης γραφείων, η Daiken-Met Architects προτείνει την οικοδόμηση έναν προσωρινού, λυόμενου  γραφείου από εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ). Το Γραφείο Sugorokuείναι κατασκευασμένο  από επτά εμπορευματοκιβώτια 20 » (6 μέτρων μήκους) που έχουν τοποθετηθεί  μέσα σε ένα σύστημα πλαισίων χάλυβα για να μειώσουν τα φορτία στα εμπορευματοκιβώτια και να δημιουργήσουν χώρο για τα μπαλκόνια. Τοποθετημένο στο Γκιφού της Ιαπωνίας, το προσωρινό αυτό κτήριο παρέχει χώρο για το γραφείο της εταιρίας μαζί με μια μικρή κατοικία και ένα χώρο αποθήκευσης.

 

Όπως δήλωσαν οι Daiken-Met Architects, «στην πόλη μας, είναι δύσκολο να κάνεις μια σύμβαση ενοικίου για μικρά κτήρια». Λόγω αυτού, αποφάσισαν να κατασκευάσουν το γραφείο τους και σύναψαν μια βραχυπρόθεσμη σύμβαση ενοικίου για ένα οικόπεδο όπου μπόρεσαν να δημιουργήσουν το προσωρινό γραφείο τους. Ως τμήμα της συμφωνίας μισθώσεών τους, πρότειναν ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο και συμφώνησαν να το αφαιρέσουν και να το αναδημιουργούν αλλού σε μερικά έτη.

 

Το γραφείο Sugoroku είναι κατασκευασμένο από επτά συσσωρευμένα εμπορευματοκιβώτια σε τρία επίπεδα με δύο χώρους που αφ;euhkan ανοικτοί για τα μπαλκόνια. Ένα συναρμολογούμενο  πλαίσιο χάλυβα λειτουργεί ως βάση  – παρέχοντας υποστήριξη στο δομικό φορτίο των εμπορευματοκιβωτίων μειώνοντάς το. Οι διάδρομοι κυκλοφορίας εγκαθίστανται έξω από τα εμπορευματοκιβώτια για να παρέχουν πρόσβαση  μέχρι τον 3ο όροφο. Το πλαίσιο και τα εμπορευματοκιβώτια μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν, να αφαιρεθούν και να επανα-κατασκευαστούν όποτε είναι απαραίτητο. Το εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων είναι επενδυμένο με μεταχειρισμένα πάνελ κοντραπλακέ ή  υλικά από την εκάστοτε περιοχή κατασκευής.

 

Πηγές:

+ Daiken-Met Architects

Via Plataforma Arquitectura

Φωτογραφίες:  ©Shinkenchiku-sha/Diaken-Met Architects

.

(κάνοντας κλικ πάνω στην φωτογραφία, μπορείτε να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-1

Ένα συναρμολογούμενο πλαίσιο χάλυβα λειτουργεί ως βάση – παρέχοντας υποστήριξη στο δομικό φορτίο των εμπορευματοκιβωτίων μειώνοντάς το.

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-2

Το γραφείο Sugoroku είναι κατασκευασμένο από επτά συσσωρευμένα εμπορευματοκιβώτια σε τρία επίπεδα με δύο χώρους που αφήνονται ανοικτοί με για τα μπαλκόνια.

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-3

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-4

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-5

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-6

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-7

Οι διάδρομοι κυκλοφορίας εγκαθίστανται έξω από τα εμπορευματοκιβώτια για να παρέχουν πρόσβαση μέχρι τον 3ο όροφο.

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-8

Το πλαίσιο και τα εμπορευματοκιβώτια μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν, να αφαιρεθούν και να επανακατασκευαστούν όποτε είναι απαραίτητο

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-9

Το εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων είναι επενδυμένο με μεταχειρισμένα πάνελ κοντραπλακέ ή  υλικά (ξυλεία) συσκευασίας από την εκάστοτε περιοχή κατασκευής

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-10

Μία καλυμμένη βεράντα οδηγεί στους χώρους εργασίας.

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-11

Κατασκευή του γραφείου Sugoroku

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-12

Τομή της κατασκευής, όπου φαίνονται τα επίπεδα των γραφείων

Sugoroku-Office-Daiken-Met-Architects-13

Το δομικό σύστημα πλαισίων χάλυβα του έργου

Advertisements