ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤEΪΝΕΡ

Σε προηγούμενη ανάρτηση παρουσιάσαμε ένα σπίτι από κοντέινερ που ολοκληρώθηκε το 2008 και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου σε ένα προάστιο του EastBay με θέα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Μπορείτε να δείε την παρουσίαση αυτού του σπιτιού στον σύνδεσμο https://neaekfrasi.wordpress.com/2013/05/30/

 .

Παρουσίαση: Παγκαρλιώτας Κώστας, Αρχιμηχανικός Γραμμής ΤΕ, ΟΣΕ (anasyntaxi@gmail.com)

.

Για μερικά χρόνια τα γραφρία μας στο εγοτάξιο ανακαίνισης της γραμμής Θεσσαλονίκης-ειδομένης που είχε έδρα στο Πολύκαστρο του τότε Νομού Κιλκίς ήταν σε ένα μετασκευασμένο βαγόνι. Η εμπειρία μου στην μετασκευή βαγονιών για διάφορες χρήσεις (γραφεία, υπνωτήρια, εστιατόρια),όταν αυτά εξαντλήθηκαν,   (ιδιαίτερα τα ξύλινα) όταν αυτώ πωλήθηκαν σε ιδιώτες οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν σε εξοχικές ιδιαίτερα κατοικίας αλλά και γραφεία κλπ., με οδήγησε στα κοντεϊνερ

Στο παράδειγμά μας, δύο κοντέινερ σαράντα ποδών στοιβάζονται στη μία πλευρά και ένα τρίτο είναι κομμένο στη μέση και στοιβάζεται στην άλλη δημιουργώντας προστατευτικούς τοίχους για ένα δύο ορόφων αίθριο σαλόνι στη μέση.  Υπνοδωμάτια στα άνω εμπορευματοκιβώτια δίνονται επιπλέον με παράθυρα σε όλο το πλάτος.  Μια σκάλα και μια γέφυρα μέσα από το αίθριο συνδέουν τα δύο άνω εμπορευματοκιβώτια με τον παρακάτω χώρο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σπιτιού εμπορευματοκιβωτίων του JanGrygier για να δείτε βιντεοσκοπήσεις και μια βιβλιοθήκη φωτογραφιών της  κατασκευής στη διεύθυνση: http://www.shippingcontainerhouseyurt.phanfare.com/

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια φωτογραφίες από την πορεία κατασκευής ως βοήθημα σε όποιον ενδιαφέρεται να κατασκευάσει το δικό του σπίτι με κοντέϊνερ. Εγώ πάντως προετοιμάζομαι! Οι φωτογραφίες ακολουθούν την πορεία κατασκευής. Κάνοντας κλικ πάνω στην φωτογραφία, μπορείτε να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Kataskevi

Κατασκευή περιμετρικού τοιχείου απο οπλισμένο σκυρόδεμα για την έδραση της κατασκευής

Kataskevi (1)

Kataskevi (2)

Kataskevi (3)

Kataskevi (4)

Kataskevi (5)

Kataskevi (6)

Kataskevi (7)

Kataskevi (8)

Kataskevi (9)

Kataskevi (10)

Kataskevi (11)

Kataskevi (12)

Kataskevi (13)

Kataskevi (14)

Kataskevi (15)

Kataskevi (16)

Kataskevi (17)

Kataskevi (18)

Kataskevi (19)

Kataskevi (20)

Kataskevi (21)

Kataskevi (22)

Kataskevi (23)

Kataskevi (24)

Kataskevi (25)

Kataskevi (26)

Kataskevi (27)

Kataskevi (28)

Kataskevi (29)

Kataskevi (30)

Kataskevi (31)

Kataskevi (32)

Kataskevi (33)

Kataskevi (34)

Advertisements