ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Αυτό το όμορφο θερινό σπίτι είναι τοποθετημένο στο ανατολικό μέρος του νησιού Πάρος στις Κυκλάδες. Σχεδιασμένο από τον Αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Αλέξανδρο Λογοδότη, το  σπίτι χαρακτηρίζεται από την  παραδοσιακή Κυκλαδική  αρχιτεκτονική με ελάχιστα μοντέρνα χαρακτηριστικά.

.

Μετάφραση-Παρουσίαση: Παγκαρλιώτας Κώστας

.

Το φως της ημέρας αποκαλύπτει την πλαστικότητα των άσπρων χρωμάτων, ενώ τη νύχτα τα φώτα με τους προβολείς προβάλουν όμορφες λεπτομέρειες γύρω από την πισίνα. Ο προσανατολισμός είναι ανατολικός και οι χώροι οργανώνονται  γύρω από την πορεία του ήλιου για «να ζήσουν» το καλύτερο της εποχής τους: η υπαίθρια κουζίνα έχει σκιά το απόγευμα για να είναι σε θέση να προσφέρει ένα γεύμα σε ηρεμία.

 

Το κτήριο εμφανίζεται ως όγκος που διαμορφώνεται από την αφή, χωρίς ευθείες και τέλειες γωνίες – σαν να χαράχθηκε αργά κατά τη διάρκεια του χρόνου, από τον αέρα και τη βροχή. Οι ομαλές καμπύλες και τα ανοίγματα, το λευκό των Κυκλάδων που ομαλοποιεί την ισχυρή αρμονία φωτός και χρώματος, είναι αυτό που χαρακτηρίζει την περιοχή που «αναπνέει» το αεράκι που έρχεται μέσω των ανοιγμάτων. Το κέντρο βαρύτητας του σπιτιού φαίνεται να είναι η σκάλα, η οποία στέκεται σαν γλυπτό.

 

Το «Πατητό» γκρίζο σκυρόδεμα  εναλλάσσεται με την μαρμάρινη επικεράμωση. Το μίνιμαλ σχέδιο του σπιτιού είναι ιδανικό για καθένα που αναζητά την απλότητα.  Η ατμόσφαιρα είναι σχετικά γήινη που αναμιγνύεται με τα στοιχεία του νερού. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ράφια στο καθιστικό, μία τραπεζαρία  και χτιστά κρεβάτια.

 

Πηγή: http://www.onekindesign.com/2013/03/06/breathtaking-summer-house-in-paros-cyclades-greece/

(με κλικ πάνω στην φωτογραφία, μπορείτε να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Greece-Summer-House-01-1

Greece-Summer-House-09-1

Greece-Summer-House-15-1

Greece-Summer-House-03-1

Greece-Summer-House-04-1

Greece-Summer-House-06-1

Greece-Summer-House-07-1

Greece-Summer-House-08-1

Greece-Summer-House-11-1

Greece-Summer-House-14-1

Advertisements