Ένα Δενδρόσπιτο – καταφύγιο στο δάσος

Όλοι στη ζωή μας, ιδιαίτερα όταν είμασταν μικροί, ονειρευτήκαμε να ζήσουμε σε ένα μικρό σπίτάκι πάνω σε δένδρο. Αυτή η νοσταλγία οδήγησε πολλούς να το κάνουν πράξη, φτιάχνοντας είτε το δικό τους δενδρόσπιτο, είτε νοικιάζοντας.  Μιά τέτοια λύση σας παρουσιάζουμε σήμερα!

.

Μετάφραση-Παρουσίαση: Παγκαρλιώτας Κώστας

Λίγα πράγματα φωτίζουν τις ημέρες μας περισσότερο από δεντρόσπιτα  – ειδικά αυτά που μπορούμε στην πραγματικότητα να απολαύσουμε οι ίδιοι. Αυτό το γοητευτικό μικροσκοπικό δενδρόσπιτο σε ένα δάσος φτέρης στο  Λίνκολν του Βερμόντ (ΗΠΑ), είναι υπερυψωμένο κατά 9 μέτρα πάνω από ένα μαξιλάρι από φτέρες ανάμεσα σε τέσσερα δέντρα σφενδάμης. Αυτή η δενδρόβια κατοικία προσφέρει ένα μονό κρεβάτι στο ισόγειο και ένα στο πατάρι.

Αν και κρυμμένο στο δάσος, το μικρό δεντρόσπιτο είναι εφοδιασμένο με όλες τις ανέσεις, συμπεριλαμβανόμενης της ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανσης και ακόμη και ένα μικρό ψυγείο. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό για τους επισκέπτες να μείνουν στο ησυχαστήριο του Εθνικού Δρυμό Green Mountain για αρκετές ημέρες χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν την άνεση και την ηρεμία της ζωής σε ένα δενδρόσπιτο.

Μόλις 9 τετραγωνικά μέτρα (3Χ3 Μέτρα), ο μικροσκοπικός χώρος είναι εφοδιασμένος με ζεστά κλινοσκεπάσματα. Ένα πιο συμβατικό κρεβάτι είναι διαθέσιμο εκεί επίσης. Κρίνοντας από τις εικόνες και τα θερμά σχόλια από επισκέπτες που έχουν μείνει εδώ, αυτό το μέρος είναι ένα μικρός παράδεισος σε ένα  θορυβώδη κόσμο.

Πηγές:

http://Inhabitat.com

+ AirBnB

Tiny House Swoon

Tiny-Fem-Forest-treehouse-01

Tiny-Fem-Forest-treehouse-02

Tiny-Fem-Forest-treehouse-03

Tiny-Fem-Forest-treehouse-03-copy

Tiny-Fem-Forest-treehouse-04

Tiny-Fem-Forest-treehouse-06

Advertisements