Πάρτε και το σπίτι σας μαζί στις διακοπές

Η εταιρεία Nomadic Resorts μόλις παρουσίασε το Looper – ένα νέο κουκούλι – κατάλυμα  που μπορεί να τοποθετηθεί  οπουδήποτε! Το καταφύγιο  ενσωματώνει ένα νέο σύστημα επεξεργασίας απόβλητων ύδατος και τροφοδοτείται με ανανεώσιμη ενέργεια. Η νομαδική κατοικία είναι τέλεια για δάση, βουνά, ή παραλίες, και μπορεί να κινηθεί από μια θέση προς την επόμενη χωρίς διατάραξη του εδάφους πάνω στο οποίο εγκαθίσταται.

Το κινητό κουκούλι Looper συντίθεται από ένα ελαφρύ τεντωμένο αδιάβροχο ύφασμα πάνε σε ένα σταθερό ξύλινο πλαίσιο. Η μορφή της δομής εμπνεύστηκε από τη μορφή των καμπιών – αποτελείται  από τμήματα που διπλώνουν για να δημιουργήσουν μία  καμπυλόγραμμη δομή. Κάθε κουκούλι περιλαμβάνει ένα λουτρό, ένα μεγάλο μεταβαλλόμενο δωμάτιο, μια κλιματιζόμενη περιοχή ύπνου, ένα μικρό γραφείο με Wifi, και ένα εσωτερικό/υπαίθριο σαλόνι που είναι εξοπλισμένο με σύστημα ψυχαγωγίας. Με έναν διακόπτη, η στέγη του εσωτερικού σαλονιού ανοίγει για να αποκαλύψει τον ουρανό, φέρνοντας τους φιλοξενουμένους στην υπαίθρια χωρίς να φύηουν από την σουίτα-κουκούλι τους.

Κάθε κουκούλι  καλύπτεται με έναν ηλιακό θόλο που τροφοδοτεί  φώτα LED και ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κλιματισμού. Το νερό παρέχεται από την συγκομιδή όμβριων υδάτων που παροχετεύονται  σε δεξαμενή που ανακυκλώνει τα απόβλητα ύδατα και το ζεστό νερό παράγεται από μια ηλιακή θερμάστρα. Η μορφή του κουκουλιού  έχει ως σκοπό να διευκολύνει τον διαγώνιο εξαερισμό και να παρέχει σκιά, και η εξωτερική μεμβράνη είναι ανακυκλώσιμη, αλλά και αρκετά ανθεκτική να διαρκέσει για δεκαετίες.

Το ευπροσάρμοστο κουκούλι Looper  μπορεί να τοποθετηθεί από αμμόλοφους στην έρημο, σε επιπλέοντα θέρετρα, ή ακόμα και να προστεθεί πάνω σε μια υπάρχουσα δομή.

Παρουσίαση, μετάφραση: Παγκαρλιώτας Κώστας

dreams-image1

Nomadic-Resorts2

Nomadic-Resorts7

Το νερό παρέχεται από ένα σύστημα συγκομιδής συγκομιδής όμβριων υδάτων που το τοποθετεί σε μιά δεξαμενή που ανακυκλώνει τα απόβλητα ύδατα, και το ζεστό νερό παράγεται από μια ηλιακή θερμάστρα. Η μορφή του κουκουλιού έχει ως σκοπό να διευκολύνει το διαγώνιο εξαερισμό και να παρέχει σκιά, και η εξωτερική μεμβράνη είναι ανακυκλώσιμη, αλλά και αρκετά ανθεκτική να διαρκέσει για δεκαετίες.

Nomadic-Resorts3

Το κινητό κουκούλι Looper γίνεται από ένα ελαφρύ τεντωμένο ύφασμα πάνε σε ένα σταθερό ξύλινο πλαίσιο

Nomadic-Resorts8

Το ευπροσάρμοστο κουκούλι Looper μπορεί να τοποθετηθεί από αμμόλοφους στην έρημο, σε επιπλέοντα θέρετρα, ή ακόμα και να προστεθεί σε μια υπάρχουσα δομή.

Nomadic-Resorts6

Nomadic-Resorts5

Κάθε κουκούλι περιλαμβάνει ένα λουτρό, ένα μεγάλο μεταβαλλόμενο δωμάτιο, μια κλιματιζόμενη περιοχή ύπνου, ένα μικρό γραφείο με Wifi, και ένα εσωτερικό/υπαίθριο σαλόνι που είναι εξοπλισμένο σύστημα ψυχαγωγίας. Με έναν διακόπτη, η στέγη του εσωτερικού σαλονιού ανοίγει για να αποκαλύψει τον ουρανό, φέρνοντας τους φιλοξενουμένους στην υπαίθρια χωρίς να φύηουν από την σουίτα-κουκούλι τους

chill-image

inspired-by-nature1

Πηγές:

+ Nomadic Resorts

http://inhabitat.com/nomadic-resorts-prefab-pod-homes-can-pop-up-anywhere/

Advertisements