Όμορφο σπίτι απο Κοντέϊνερ Ι (ισόγειο)

Μεταχειρισμένα κοντέϊνερ, χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά ως μία φθηνή και γρηγορη λύση για την κατασεκυή κατοικιών. Παρουσιάζουμε εδώ το «σπίτι της ηλικιωμένης κυρίας» συνολικού εμβαδού 86,4 τ.μ.  που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ με την σύνθεση τριών κοντέϊνερ.

Παρουσίαση: Παγκαρλιώτας Κώστας

Το σπίτι έχει σχεδιαστεί από τον Adam Kalkin. Ο κύριος ζωτικός χώρος του σπιτιού στο Califon της Νέας Υόρκης είναι τρία εμπορευματοκιβώτια. Το σπίτι της γηραιάς κυρίας, είναι φωτεινό, ευάερο και έχει σύγχρονα τελειώματα. Για να είναι το σπίτι εναρμονισμένο με τον αγροτικό περίγυρό του, ο Kalkin χρησιμοποίησε φυσικά υλικά όπως δάπεδο έλατου και συρόμενες πόρτες μαονιού στα μικρότερα ανοίγματα.

Το σπίτι περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι-τραπεζαρία, κουζίνα και ξεχωριστούς χώρους για το πλυντήριο και την ιματιοθήκη. Έχει κατασκευαστεί πάνω σε βάση απο οπλισμένο σκυρόδεμα που περιβάλλεται απο τοιχείο σκυροδέματος

Οι φωτογραφίες είναι απο την φάση της κατασκευής.

image031

image035

image033

image037

image039

adam-kalkin-old-lady-house-2

Το σπίτι έχει κατασκευαστεί σε διόροφη έκδοση και φαίνεται στην φωτογραφία που έχει ληφθεί από το σαλόνι της ισόγειας έκδοσης. Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι διπλάσιο από το σπίτι της γηραιας κυρίας, όλα τα τελειώματα σε αυτό – τσιμεντένιο πάτωμα, μεγάλα υαλοστάσια, συρόμενες πόρτες, κάγκελα από ανοξείδωτο χάλυβα, παραπέμπουν σε βιομηχανική αισθητική.

image029-gr

(οι διαστάσεις είναι σε πόδια)

Πηγή: Inhabitat.com

Advertisements